2010. január 15., péntek

Tortához krémek

TORTÁHOZ TEJMENTES KRÉM

Hozzávalók, elkészítés:
- 25 dkg margarint és
- 25 dkg porcukrot habosra keverünk
- 2 csomag vaníliapudingot fél liter meggylével (vagy bármilyen más gyümölcslével, akár narancskólával is) megfőzünk
- kihűlés után összekeverjük a margarinnal, majd együtt habosra keverjük
- a megtöltött tortát a gyümölcslének megfelelő gyümölcscsel díszíthetjük, de csokival leöntve is tálalhatjuk
- ha túl édes a gyümölcslé kevesebb porcukrot kell adni a margarinhoz


CSOKIKRÉM

Hozzávalók:
- 5 dl rizstej
- 3-4 ek. cukor
- 3 ek. kukoricakeményítő
- 1 tábla étcsokoládé
- 10 dkg tejmentes margarin

Elkészítés:
- 1 dl rizstejben a keményítőt simára keverjük, és félre tesszük.
- A többi rizstejet felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot és a felkockázott csokoládét.
- Addig főzzük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
- Ekkor hozzáadjuk az előre feloldott keményítős rizstejet, és újra forraljuk.
- Azonnal elkezd besűrűsödni, és nagyon kell vigyázni, hogy ne forraljuk túl sokáig, mert az a keményítőnek nem tesz jót.
- Ha már rotyog, akkor hozzákeverjük a margarint és levesszük a tűzről.
- Pudingos poharakban magában, esetleg háztartási keksszel vagy desszertes tányéron piskótakockával tálalhatjuk, de torták töltelékeként is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése