2011. június 10., péntek

Teljes szabadság

Régen írtam már ... talán ez is azt mutatja, hogy jól alakulnak a dolgok allergia fronton. :)

Jan-ban Timi túlesett a földimogyoró terhelésen is az óvodában. Nem mondom, nagyot dobbant a szívem, mikor du. mentem Érte és látom, hogy a gyerekek mogyoróznak. De szerencsére Timóval is minden rendben volt. Onnantól kezdve vagy 2 hónapig rengeteg földimogyorót evett. Látható tünet igazán csak annyi volt, hogy a fenekén egy részen kijött egy kisebb ekcémás folt, de hogy ez a mogyi következménye vagy sem, ezt a mai napig nem tudom ... Tény, hogy amikor alább hagyott a mogyorózabálási hullám, a folt elmúlt ...

Aztán szépen elkezdte kóstolgatni a csokikat is, már eszi a nápolyis csokit, a Sport szeletet, tegnap előtt megkóstolta az "olvadós rágót is" (=mint anno a Frutti).

Múlt héten megkóstolta az epret is, imádja!

Könyök-, térd hajlatban néha vannak viszkető, száraz, ekcémás foltok, ez tény. De igazán összefüggést nem tudok megállapítani. Most, hogy eprezik, talán rosszabb, de eper előtt is volt már, úgyhogy nem tudom + őszintén megmondom, hogy már bele is fáradtam. Örülök, hogy végre felszabadultan, igazi kisgyerekként eszegethet, zöldséget, gyümölcsöt, nasit, csokit, fagyit. :) Nincs már erőm kutatni, vadászni, hogy mi lehet a háttérben. Persze addig, amíg viszonylag kis területen és kezelhető módon jelenik meg az ekcéma. De abban bízom nagyon, hogy a helyzet nem fog romlani!!!

Eszegeti a paradicsomot is. :)

Úgyhogy gyakorlatilag 3 hónaposan kezdődött a kálvária és 4 éves 2 hónapos korára mondhatom el, hogy minden ételféleség kipipálva, ami allergiát, gondot okozhat. Nem volt könnyű menet, sok ételféleség ismeretlensége miatt még most is sok a harc, de bármennyire is bagatellnek hangzik, nekem perpillanat nincs annál nagyobb öröm, mikor látom, hogy a Lányom nyakig cseresznyés vagy fülig fagyis!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése